Slaviša Grujić počasni građanin Vrdnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 13. 12. 2015. | Komentara: 0

Slaviša Grujić počasni građanin Vrdnika

VRDNIK – Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić postao je počasni građanin Vrdnika. Povelja počasnog građanina mu je uručena na svečanoj akademiji koja je povodom 700 godina Vrdnika održana u hotelu „Termal“.

LSV
 
Zahvaljujući se na ukazanoj časti, Grujić je rekao da je Vrdnik mesto, prepoznatljivo na svim istorijsko-kulturološko-turističkim mapama u koje vredi ulagati.
 
- Kao jedan od najvažnijih projekata, čije renoviranje je u toku jeste vrdnička Kasina, značajan objekat industrijskog nasleđa, pored koje će se na proleće naći i spomenik rudaru, kao sećanje na ono što je Vrdnik nekada bio i po čemu se nadaleko pamti. Jedan od većih projekata, na kojem se trenutno rade arheološko istraživačke analize, ispitivanjem putem sonde tla jeste Vrdnička kula, koja datira iz 1315. godine i koliko se po prvim nalazima vidi radi se o vrlo ozbiljnom zadatku, koji će nam mnogo toga novog i velikog otkriti kada je naša kulturna baština u pitanju – naveo je on.
 
On je rekao da je namera pokrajinskih vlasti da otkupe kuću srpske književnice Milice Stojadinović Srpkinje i da je na taj način zaštite.
 
- Vrdnik, kao pravo rudarsko mesto, gde je radilo hiljade i hiljade ljudi, i u arhitektonskom smislu opravdao je svoje postojanje, izgradnjom kolonija za stanovanje rudara. Danas mi pokušavamo i da preko međunarodnih zajednica putem industrijskog nasleđa zaštitimo bar neke od tih kuća. Za sve pomenute projekte lako otvaramo razgovore, jer mesto koje ima Banju „Termal“ i sve što ona nudi jeste nešto što stvara prednost i otvara mogućnosti da ovde, gde ima potencijala i za kulturu, turizam, sport i kulturno nasleđe ulažemo i dalje - zaključio je u svom izlaganju Slaviša Grujić.

(BILSV, 13.12.2015)



Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio klime policiji

NOVI SAD - Policijska uprava u Novom Sadu zaposlila je deset novih ljudi, što bi trebalo da doprinese smanjenju gužvi ispred šalter sala za vađenje ličnih dokumenata, rečeno je tokom današnje posete predsednik Skupštine grada Aleksandra Jovanovića Novosadskoj policiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook