Srbija korak bliže evropskom cilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija korak bliže evropskom cilju

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, povodom otvaranja još jednog poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je da je tim činom Republika Srbija ponovo još jedan korak bliže svom evropskom cilju. 

LSV
 
Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, biće sedamnaesto otvoreno poglavlje od ukupno 35, pri čemu su dva privremeno zatvorena.

- Dobra vest je da postoji spremnost u našoj zemlji da se otvori više poglavlja i naši koraci na evropskom putu budu brži i veći. Sa druge strane, stabilizacijom političkih prilika u Evropskoj uniji sada se može očekivati veća podrška i razumevanje da tako i bude – istakao je Čanak.

(SzILSV, 28.06.2019)



Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook