Srbija korak bliže evropskom cilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija korak bliže evropskom cilju

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, povodom otvaranja još jednog poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je da je tim činom Republika Srbija ponovo još jedan korak bliže svom evropskom cilju. 

LSV
 
Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, biće sedamnaesto otvoreno poglavlje od ukupno 35, pri čemu su dva privremeno zatvorena.

- Dobra vest je da postoji spremnost u našoj zemlji da se otvori više poglavlja i naši koraci na evropskom putu budu brži i veći. Sa druge strane, stabilizacijom političkih prilika u Evropskoj uniji sada se može očekivati veća podrška i razumevanje da tako i bude – istakao je Čanak.

(SzILSV, 28.06.2019)



Događaji | Sreda, 08. 05. 2019. | Komentara: 0

Ljudi se lažu, a Šešelj pravi svakodnevno štetu

Skup u Hrtkovcima bio je na istom nivou kao kada bi se u Aušvicu pozdravljalo sa „Zig Hajl“ ili u Jasenovcu „Za dom spremni“, ocenio je za N1 Sarajevo lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Kako je rekao, Vojislav Šešelj je simbol ogromnih zala koje je napravio u ovoj zemlji i regionu.
Događaji | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

Prava i obaveze moraju biti ista za građane i verske zajednice

Prema Ustavu, Republika Srbija je sekularna država, te analogno tome, nijedna verska zajednica ne bi trebalo da ima specijalni ili poseban tretman u odnosu na građane, ocenio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u Jutarnjem programu Prve TV. Prema njegovim rečima, iako su Ustavom precizirane određene stvari, isti se baš i ne poštuje, a primer tome je i nepostojanje Zakon o finansiranju Vojvodine i Zakon o nadležnosti, te ne čudi zašto i po pitanju verskih zajednica država ima duple aršine.
Događaji | Četvrtak, 11. 04. 2019. | Komentara: 0

Da li čekamo 2020. da imovinu APV preuzme Republika Srbija?

Pokrajinski poslanici Lige socijaldemorkata Vojvodine nisu glasali o Izveštaju o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom AP Vojvodine za 2018. godinu jer, kako je rekao šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški, taj izveštaj je za ligaše neprihvatljiv. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook