Srbija korak bliže evropskom cilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija korak bliže evropskom cilju

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak, povodom otvaranja još jednog poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je da je tim činom Republika Srbija ponovo još jedan korak bliže svom evropskom cilju. 

LSV
 
Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, biće sedamnaesto otvoreno poglavlje od ukupno 35, pri čemu su dva privremeno zatvorena.

- Dobra vest je da postoji spremnost u našoj zemlji da se otvori više poglavlja i naši koraci na evropskom putu budu brži i veći. Sa druge strane, stabilizacijom političkih prilika u Evropskoj uniji sada se može očekivati veća podrška i razumevanje da tako i bude – istakao je Čanak.

(SzILSV, 28.06.2019)



Događaji | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Vladajuća većina odbila tri predloga zakona

Narodna poslanica LSV Marinika Tepić danas je predložila da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih, nacističkih i fašističkih oranizacija, zatim da se izmeni Zakon o igrama na sreću i, na kraju, da se uvrste i promene u Zakon o finansiranju lokalnih samouprava. Međutim, poslanici i poslanice vladajuće većine za to nisu imali sluha.
Događaji | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Keljević primili pančevačke osnovce

Povodom Međunarodnog dana demokratije, a u okviru „Nedelje parlamentarizma“, narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić primila je učenike osnovnih škola iz Pančeva i novinarske sekcije pančevačkog udruženja „Prepoznaj u sebi“ i upoznala ih sa poslom i zaduženjima narodnih poslanika. Ovi učenici su posetili i Skupštinu grada Pančeva, gde su, između ostalih, razgovarali sa odbornikom LSV Vladanom Keljevićem.
Događaji | Četvrtak, 10. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Gojković da zaštiti i Odbor za EI i Davenporta

Predsednica Odbora za evropske integracije (EI) Skupštine srbije Marinika Tepić saopštila je da će od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražiti zaštitu tog Odbora, ali i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta, kome su, kako navodi, danas u parlamentu upućivana upozorenja da što pre napusti zgradu Narodne skupštine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook