Događaji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv diskriminacije studenata

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je amandman na izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim traži da se ne pravi diskriminacija studenata, već da najavljenim promenama budu obuhvaćeni svi studenti, uključujući predbolonjske magistrante i doktorande, a od sudbine tog amandmana zavisiće i podrška poslaničke grupe Lige tom zakonu, rekla je narodna poslanica LSV Marinika Tepić.
Događaji | Četvrtak, 29. 09. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Pre 25 godina smo pokazali da ne pristajemo na rat

NOVI SAD – Antiratnim demonstracijama pre 25 godina uradili smo stvari koje je danas jako teško razumeti, jer je 25 godina kasnije beskonačno teško povući liniju od tog 18. septembra 1991. godine i današnjeg 28. septembra 2016. Ali je moguće pratiti vrednosni sistem koji je bio, ostao i biće isti, a to je fizička, imovinska i pravna sigurnost svakog čoveka bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili zavičajnu pripadnost, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić ocenila je danas da su organizatori Parade ponosa pobedili jer je zbog Prajda pomeren datum održavanja „večitog derbija“. Ona je kao prioritete najavila donošenje Deklaracije protiv homofobije i Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja.
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Intezivirati interparlamentarnu saradnju

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić istakla je da je na da Međuparlamentarnoj konferenciji postignut konsenzus po pitanju intenziviranja interparlamentarne saradnje, kako na bilateralnom novu, tako i šire, kako bi parlamentarci poslali jasnu poruku budućim korisnicima IPA fondova.
Događaji | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Neprecizni i netačni podaci u Izveštaju o budžetu APV

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški ukazao je danas na neprecizne i netačne navode u izveštaju o izvršenju ovogodišnjeg budžeta. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine, prilikom rasprave o Izveštaju o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu u periodu januar - jun 2016. godine, istakao da je u delu koji se odnosi na Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ne precizira da će realizacija investicija biti vidljiva krajem godine, kao što je to bilo svih godina unazad.
Događaji | Utorak, 13. 09. 2016. | Komentara: 0

Nemačka podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji

BEOGRAD – Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa Mihelom Rotom, držanim ministrom za Evropu Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke, koji boravi u poseti Beogradu. Sagovornici su se složili da parlamentarna diplomatija, regionalna saradnja i saradnja sa nevladinim i civilnim sektorom imaju ključnu ulogu u procesu pridruživanja Srbije EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook