Tepić i Eliades o podršci Kipra evrointegracijama Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Eliades o podršci Kipra evrointegracijama Srbije

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Kipra u Beogradu Konstantinosom Eliadesom (Constantinos Eliades). Marinika Tepić ukazala je na značajnu ekonomsku saradnju koja je u fokusu saradnje dve zemlje i posebno istakla zadovoljstvo što je na međuvladinom nivou 2013. godine potpisan i potvrđen Memorandum o razumevanju između Kipra i Srbije. Takođe, navela je da je neophodno da se saradnja dve države intenzivira i da se unapredi saradnja na međuparlamentarnom nivou.
LSV

– Naročito ističem pozitivne okolnosti za Republiku Srbiju koje se odnose na otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24. Izražavamo zahvalnost što Kipar, kao država članica, snažno podržava proces evropskih integracija Srbije, a naročito zbog protivljenja novim uslovima za napredak Srbije ka EU – navela je Tepić.

Predsednica Odbora u razgovoru je istakla ulogu koju Odbor ima u pregovaračkom procesu, navodeći da je Narodna skupština ušla spremno u proces pregovora o članstvu, a svoju ulogu dodatno ojačala usvajanjem Rezolucije o ulozi Narodne skupštine i načelima u pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Ambasador Kipra Konstantinos Eliades čestitao je Mariniki Tepić na izboru za predsednika Odbora, pozdravio ključnu ulogu koju Odbor ima u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i ponudio svu tehničku pomoć svoje države Srbiji na ovom putu.  Marinika Tepić je u nastavku sastanka rekla da je komunikacija narodnih poslanika i građana veoma bitna za podizanje svesti o benefitima članstva u EU.

– Duboko verujem da je naš parlament prava politička arena u kojoj će biti prilike da uverimo sve evroskeptike da je put ka Evropskoj uniji pravi put, koji će doneti napredak svim građanima Republike Srbije – navela je Tepić.

(BILSV, 22. 07. 2016)




Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook