Tepić i Repčekova: Srbija opredeljena za članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Repčekova: Srbija opredeljena za članstvo u EU

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić razgovarala je danas sa slovačkom ambasadorkom u Srbiji Dagmar Repčekovom, nakon predstavljanja prioriteta slovačkog predsedavanja EU narodnim poslanicima. Ambasadorka Repčekova pozvala je Srbiju da iskoristi predsedavanje njene zemlje Evropskoj uniji za proces integracija, u kome je važno koliko se pregovaračkih poglavlja zatvori. Marinika Tepić upoznala je ambasadorku Slovačke u Srbiji sa ulogom koju Odbor, ali i Narodna skupština imaju u pregovaračkom procesu, kao i učešćem civilnog društva kroz delovanje Nacionalnog konventa.
 
LSV

– Uloga Odbora za evropske integracije i Narodne skupštine u pregovaračkom procesu definisane su i zvaničnim aktima, gde je naročito definisano učešće Odbora za evropske integracije i Nacionalnog konventa u razmatranju pregovaračkih pozicija Srbije po poglavljima – istakla je Tepić. Ona je potvrdila jasnu opredeljenost Srbije za članstvo u EU, bez obzira na sastav novog saziva Narodne skupštine, u kome ima i evroskeptičnih poslanika. 

Tepić je zahvalila Slovačkoj na politici suprotstavljanja novim uslovljavanjima Srbije u procesu pristupanja EU. Ona je izrazila spremnost Srbije, da se tokom predsedavanja Slovačke, odnosno do kraja ove godine, otvore i poglavlja 5, 20, 25 i 26, čemu je podršku dala i ambasadorka Repčekova. Sagovornice su se složile da je važno nastaviti saradnju u okviru Berlinskog procesa, kao i ostvarivanje napretka u dijalogu sa Prištinom.  Slovačka ambasadorka ponovila je da Slovačka nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i iznela uverenje da je evropski projekat dobar, jer se članstvom u Uniji rešavaju i ovakva pitanja. 

(BILSV, 26. 07. 2016)





Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook