Tepić: Cilj da sve vojvođanske škole postanu "aktivne"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 28. 05. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Cilj da sve vojvođanske škole postanu "aktivne"

KIKINDA - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić uručila je danas sertifikat "Aktivne škole" kikindskim osnovnim školama "Sveti Sava" i "Jovan Popović", saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Program "Aktivne škole" kojim je ove godine obuhvaćeno osam vojvođanskih osnovnih škola je sastavni deo Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodine, koju su poslanici vojvođanske Skupštine jednoglasno usvojili.

LSV

Uručujući sertifikate školama sekretarka Tepić istakla je da bi bio veliki iskorak u osnovnoškolskom sistemu uvođenjem ovog jedinstvenog programa u čitavoj Republici Srbiji.
– Program „Aktivne škole“ ne predstavlja samo slovo na papiru, on predstavlja veliku promenu u osnovnoškolskom obrazovanju kada je reč o zdravlju svih učenika škola koje su u ovom programu. Zdrava ishrana, fizička aktivnost tokom malih i velih odmora, veći broj sportskih sekcija, čine ove škole „aktivnijim“ od drugih. Roditelji koji budu upisivali svoju decu u „Aktivne škole“ znaće da su njihova deca na mestu u kojima će se posebno voditi računa o zdravim stilovima života i zdravlju, što svima nama treba da bude prioritet jer živimo u vremenu u kome se o tome vodi sve manje i manje računa – poručila je ona. Dodala je da će ove škole imati i poseban status u resornom Sekretarijatu, jer ovim sertifikatima dokazuju da je školski sport, koji je poslednjih godina i prioritet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, podignut na veći nivo.
– Ove škole su svetli primer kako se treba baviti fizičkim vaspitanjem u sistemu obrazovanja. Opština Kikinda treba da bude ponosna što ima škole u kojima se ovako lepo raditi – ocenila je Tepić. Resorna sekretarka je obišla i Sportski centar "Jezero" i kompleks otvorenih bazena i veliki multifunkcionalni teren koji je prošle godine sa nešto više od dva miliona dinara finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

(BILSV, 28. 05. 2015)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook