Tepić: Gojković da zaštiti i Odbor za EI i Davenporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Gojković da zaštiti i Odbor za EI i Davenporta

BEOGRAD – Predsednica Odbora za evropske integracije (EI) Skupštine srbije Marinika Tepić saopštila je da će od predsednice parlamenta Maje Gojković zatražiti zaštitu tog Odbora, ali i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta, kome su, kako navodi, danas u parlamentu upućivana upozorenja da što pre napusti zgradu Narodne skupštine. 

LSV

Tepić je saopštila da je sednica Odbora za evropske integracije danas prekinuta i odložena do daljnjeg nakon višesatne destrukcije poslanika Srpske radikane stranke.

- Mogu da razumem političke razloge, čak i legitimna sredstva poslanika za opstukciju rada parlamenta i radnih tela, ali ovo je bila ne opstrukcija, nego destrukcija. Jedan od pominjanih razloga - da nije pripremljen prevod Izveštaja na srpski jezik - mogao je biti prevaziđen tokom same sednice, imajući u vidu da je ambasador Davenport izrazio spremnost da Izveštaj predstavi na srpskom jeziku – navela je Tepić u saopštenju.

Međutim, kako je istakla, prkos toj činjenici poslanici SRS nisu želeli da nastave sa radom, jer im je cilj da ambasadoru Davenportu ne dozvole da se uopšte i ikada obrati u Skupštini.

- Stoga ću od predsednice Narodne skupštine, gospođe Maje Gojković, tražiti zaštitu i Odbora, kao i ambasadora Davenporta, kojem su upućivana upozorenja da što pre napusti zdragu Narodne Skupštine – ističe Tepić.

Kako kaže, to je skandal koji se ne sme nikada više dopustiti, ko god bio gost.

- Dodatno napominjem da sam u nekoliko navrata apelovala na poslanike SRS da ne zloupotrebljavaju moj načelni i principijelni stav da neću izricati opomene i oduzimati reč poslanicama, jer sam i sama opoziciona poslanica i ne smatram da je izricanje opomena način na koji treba da komuniciramo, a naročito ne na Odboru za evropske intregracije - zaključila je predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić, na čiji poziv je Devenport i došao da predstavi izveštaj.

(BILSV, 10.11.2016)




Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook