Tepić: Moramo učiniti sve kako bi sprečili i prevenirali nasilje među mladima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 25. 11. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Moramo učiniti sve kako bi sprečili i prevenirali nasilje među mladima

NOVI SAD - U Pokrajinskoj Vladi danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o realizaciji projekata koji su odobreni na Konkursu za prevenciju nasilja i diskriminacije koji Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisuje već treći put.

LSV

Cilj konkursa je smanjivanje predrasuda među mladima iz osetljivih grupa, kao i podržavanje projekata koji preveniraju rodno zasnovano nasilje, vršnjačko i sve popularnije među mladima – elektronsko nasilje.
 
Ističući važnost ove teme, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić rekla je da je veoma važno da se sva moguća pažnja usmeri na ovaj problem jer njegove posledice mogu biti enormne.
 
- Kao i proteklih godina fokus smo stavili na vršnjačko nasilje i internet nasilje koje je u poodmakloj fazi naročito u školskim zajednicama, odnosno među omladinom do osamnaest godina. U drugom planu smo ostavili diskriminaciju nacionalnih zajednica i romske populacije, vrlo opravdano, jer imamo dva pokrajinska sekretarijata koja se strateški bave ovim pitanjima sa velikim budzetima i posebnim programima - rekla je Tepić. Ona je posebno istakla da je prevencija vršnjačkog nasilja izuzetno važna jer se ono iz godine u godinu sve brže spušta iz srednjih u osnovne škole.
 
- I prošle, a i ove godine, prijavilo se gotovo 200 aplikanata što pokazuje da ovo jeste tema kojom svi želimo da se bavimo i da probamo na razne način da sprečimo kako nasilje, tako i diskriminaciju među mladima. Moramo učiniti sve na tom putu i svi onoliko koliko možemo - rekla je pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.
 
Sa budzetom od osam miliona dinara podržana su 44 projekta osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine, ustanova, udruženja mladih i udruženja za mlade.
 
(BILSV, 25.11.2015)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook