Tepić: Poslanici ne znaju kako će se novac iz UAE trošiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 01. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Poslanici ne znaju kako će se novac iz UAE trošiti

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić kazala je danas da poslanici Lige možda i mogu poverovati da je zaduženje od Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrednosti od milijardu dolara potrebno, ali da ostaje otvorena sumnja kako će se taj novac trošiti. Ona je prilikom današnje rasprave o pet sporazuma i ugovora koji se tiču zajmova, a među kojima je i kredit od milijardu dolara Fonda za razvoj Abu Dabija, za otplatu prispelih dugovanja, istakla da je i prilikom početka rasprave, pre nekoliko dana, od ministra (finansija Dušana) Vujovića tražila da poslanicima dostavi podatke, ali da se to još uvek nije dogodilo. 

LSV

Tepić je podsetila da je ministar priznao da kontrolno telo, koje je bilo najavljeno kada se i prvi kredit ove vrste uzimao 2014. godine, nije do sada uspostavljeno. Napomenula je i da nadzornu ulogu nad izvršenjem zakona ima i parlament, ali je problem što poslanici nemaju podatke o tome kako je planirano da se sredstva utroše. Poslanica LSV je upitala i da li se planira i kasnije, redovno, zaduživanje od UAE, a što bi bilo u skladu sa desetogodišnjim sporazumom koji je 2014. godine potpisan između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Ono što je nama, takođe, ostalo kao otvoreno pitanje, a koristim priliku što ste tu da Vas pitam - šta uopšte znači ovaj leks specijalis po pitanju transparentnosti koji je upitan za nas u LSV – istakla je Marinika Tepić, ne završivši do kraja pojašnjenje svog pitanja jer je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula pravdavši se utrošenim vremenom.

(BILSV, 01.11.2016)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook