Tolerancija nije strana reč!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Tolerancija nije strana reč!

NOVI SAD – U okviru kampanje koja za cilj ima povećanje tolerancije među mladima u Vojvodini, a koju sprovodi Centar za razvoj civilnog društva (CRCD), danas je u Skupštini AP Vojvodine održana tribina „Tolerancija nije strana reč!“.

LSV

O nužnosti međusobnog uvažavanja, poštovanju različitosti i potrebi smanjenja međuetničke distance, sa mladima su razgovarali potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Mato Groznica, pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, izvršna direktorica CRCD Snežana Ilić, akteri serijala “Državni posao” Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković, kao i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Vladimir Ilić i Aleksandra Marković iz CRCD-a. Potpredsednik Skupštine APV Dušan Jakovljev istakao je tom prilikom da je poslanička sala Skupštine Vojvodine najbolje mesto na svetu na kojem se može i mora razgovarati o toleranciji i uvažavanju.

– U Skupštini Vojvodine govori se na šest jezika koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini i razumemo se. To je recept i za druge oblasti života u Vojvodini. Uvažiti i poštovati drugog i drugačijeg. Vojvodina i jeste mesto na kojem ta različitost ne čini razliku već nas obogaćuje – naglasio je Jakovljev. CRCD kampanju “Tolerancija nije strana reč!” realizuje u partnerstvu s Pokrajinskim sekreterijetom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Pokrajinskim ombudsmanom, a uz pokroviteljstvo Skupštine APV i podršku Instituta za održive zajednice.

(BILSV, 03. 04. 2013.)



Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.
Događaji | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba plakata o ljudskim pravima

NOVI SAD - Izložba plakata-grafita na temu ljudskih prava otvorena je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, u Zbirci stranih umetnosti. Na izložbi, koju je otvorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, predstavljeno je 12 plakata-grafita na temu raznih ljudskih prava, a koje su iscrtali članovi Udruženja građana New Point Of Culture (NPC).
Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

NOVI SAD – Hladnjača novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" otvorena je danas na Najlon pijaci i služiće za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i sve vrste hrane.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook