U januaru o usklađivanju Statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 12. 2013. | Komentara: 0

U januaru o usklađivanju Statuta

NOVI SAD – Skupština Vojvodine formiraće tokom januara radnu grupu koja će se baviti usklađivanjem Statuta pokrajine sa Ustavom Srbije, na osnovu presude Ustavnog suda, koji je osporio dve trećine odredbi Statuta, odlučeno je danas na sednici Odbora pokrajinske skupštine za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemorkata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je da je ubeđen da Srbiju u skoroj budućnosti čeka izmena Ustava, zbog procesa evropskih integracija i ocenio da danas formirana radna grupa može da radi i na pripremi budućeg ustavnog položaja Vojvodine. Kako prenosi Beta, Radnu grupu će činiti stručnjaci a ne političari, a po jednog člana će predložiti sve poslaničke grupe.

(BILSV, 27. 12. 2013)



Događaji | Ponedeljak, 09. 07. 2012. | Komentara: 0

Svetski prvaci u banatskim šorama u Skupštini grada

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov i član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić primili su danas u novosadskom parlamentu svetske prvake u šorama, ekipu Novosadskih bećara.
Događaji | Subota, 07. 07. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica antifašističkog ustanka naroda Srbije

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov, povodom obeležavanja 7. jula, godišnjice antifašističkog ustanka naroda Srbije, položila je danas cveće na spomen obeležje Novosadskom partizanskom odredu na Novom groblju u Novom Sadu i na Čeneju. – Ljudima kojima smo danas odali poštu, sećajući se ovog dana, Dana ustanka, Srbija, Vojvodina i Novi Sad duguju zaista mnogo.
Događaji | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 0

Skupština otvorena za rashlađivanje Novosađana

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je danas da se hol III ulaza zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji u svojim domovima nemaju klima uređaje, a teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave u klimatizovanom prostoru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook