Skupština otvorena za rashlađivanje Novosađana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 0

Skupština otvorena za rashlađivanje Novosađana

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je danas da se hol III ulaza zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji u svojim domovima nemaju klima uređaje, a teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave u klimatizovanom prostoru.

LSV

U holu su postavljene stolice, novine i voda, tako da osim trudnica, najstarijih i sugrađana sa zdravstvenim tegobama, na tom mestu svakim danom od 11 do 18 časova zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore.

U holu će dežurati i volonteri Crvenog krsta, te građani i građanke mogu da im se obrate za pomoć.

Predsednica Skupštine grada i član Gradskog veća za socijalno zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić pozvali su istovremeno i druge gradske ustanove i preduzeća u svim delovima Novog Sada da učine isto i osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građanke i građani mogli da se rashlade i osveže.

Jerkova je danas razgovarala i sa direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Brankom Bjelajcem od kojeg je zatražila da na najprometnijim mestima u Novom Sadu i prigradskim naseljima postavi cisterne sa vodom, kako bi građani i građanke mogli da se osveže usled visokih temperatura.

Predsednica novosadskog parlamenta razgovarala je i sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Zoranom Štrbcem, koji je informisao o većem broju intervencija usled velikih vrućina.

(BILSV, 03. 2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook