Skupština otvorena za rashlađivanje Novosađana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 0

Skupština otvorena za rashlađivanje Novosađana

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov naložila je danas da se hol III ulaza zgrade novosadskog parlamenta u Ulici Žarka Zrenjanina 2, otvori kako bi se Novosađanima i Novosađankama koji u svojim domovima nemaju klima uređaje, a teško podnose vrućine, omogućilo da tokom visokih dnevnih temperatura borave u klimatizovanom prostoru.

LSV

U holu su postavljene stolice, novine i voda, tako da osim trudnica, najstarijih i sugrađana sa zdravstvenim tegobama, na tom mestu svakim danom od 11 do 18 časova zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore.

U holu će dežurati i volonteri Crvenog krsta, te građani i građanke mogu da im se obrate za pomoć.

Predsednica Skupštine grada i član Gradskog veća za socijalno zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić pozvali su istovremeno i druge gradske ustanove i preduzeća u svim delovima Novog Sada da učine isto i osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građanke i građani mogli da se rashlade i osveže.

Jerkova je danas razgovarala i sa direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Brankom Bjelajcem od kojeg je zatražila da na najprometnijim mestima u Novom Sadu i prigradskim naseljima postavi cisterne sa vodom, kako bi građani i građanke mogli da se osveže usled visokih temperatura.

Predsednica novosadskog parlamenta razgovarala je i sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Zoranom Štrbcem, koji je informisao o većem broju intervencija usled velikih vrućina.

(BILSV, 03. 2012.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook