Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Usvojiti nacionalnu strategiju protiv nasilja

BEOGRAD - Odbori za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i za evropske integracije republičke skupštine odlučili su danas da upute predlog Skupštini Srbije da usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i Nacionalnu strategija protiv nasilja, pogotovo protiv nasilja nad LGBT osobama. 

lsv

- Naši odbori će uputiti zahtev da se usvoji Deklaracija protiv homofobije kako bi se jasno iskazao stav Skupštine Srbije prema tom pitanju - rekla je predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Marinika Tepić na zajedničkoj sednici dva odbora, na kojoj se raspravljalo o položaju i pravima LGBT osoba u Srbiji. 

Kako je javila Beta, Tepić je navela da je jednoglasno odlučeno i da u Skupštinu bude upućena inicijativa za usvajanje Nacionalne strategije protiv nasilja, pogotovo nasillja nad LGBT populacijom i vršnjačkog nasilja zbog pretpostavljene seksualne orijentacije. Ona je istakla da je bilo potrebno da se ova tema razmotri na skupštinskim odborima idući u susret održavanju Parade ponosa, ali i radu na otvorenim pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

(BILSV, 09.09.2016)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook