Vasa Stajić bio politička avangarda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 02. 2014. | Komentara: 0

Vasa Stajić bio politička avangarda

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić i generalni sekretar LSVO Marko Lutkić, položili su danas u ime Lige venac na spomenik Vasi Stajiću u centru Novog Sada, povodom godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV

Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da su Stajićeve ideje za Vojvodinu večne, a da su probemi sa kojima se pre gotovo 100 godina ona susretala, a na koje je on ukazivao, na žalost, i danas veoma aktuelni.
– Vasa Stajić se borio za bolji položaj svih  građana Vojvodine i video je Vojvodinu kao jednu građansku sredinu. Tada je to bila potpuna politička avangarda a, kako vidimo, ni danas se to nije mnogo promenilo – rekao je Jovanović.
Osim delegacije LSV, vence  su danas položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanske politikološke asocijacije, Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i drugih partija i nevladinih  organizacija.
 
(BILSV, 10.02.2014)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook