Veliki uspeh mladog tenisera iz Sente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Veliki uspeh mladog tenisera iz Sente

SENTA – Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu na čelu sa sekretarkom Marinikom Čobanu posetila je juče Opštinu Senta, povodom velikog uspeha mladog tenisera Đere Lasla, osvajača “Oranž boul-a”, nezvaničnog svetskog prvenstva u tenisu za juniore.

LSVGoste iz Vlade AP Vojvodine primio je predsednik opštine Rudolf Cegledi, pokrajinska poslanica Aniko Žiroš Jankelić i član opštinskog veća zadužen za sport Andraš Košicki, a na susretu je bilo reči i o trenutnom stanju sporta u Senti. Marinika Čobanu je, uz čestitke na velikom uspehu istakla da Senćani i Senćanke mogu biti ponosne na Lasla koji je prvi teniser iz naše zemlje, a i pokrajine, nakon Monike Seleš koji je uspeo da osvoji ovaj prestižni turnir.
– Imajući u vidu da smo tek nakon osvajanja ovog turnira saznali da mladi teniseri u Senti treniraju u ne baš dobrim uslovima, rešili smo da dođemo i sa predstavnicima lokalne samouprave dogovorimo na koje načine zajedničkim snagama možemo unaprediti ovaj sport. Konkretno, u planu nam je sanacija postojećih terena za tenis i izgradnja novog terena kako bi se trenažni proces podigao na najviši nivo – istakla je Čobanuova. Ona je dodala da je veoma bitno da mladi sportisti što više i kvalitetnije mogu da treniraju i promovišu sport u svojoj lokalnoj zajednici.
– Važno nam je da baš ovi ljudi budu primer i podsticaj ostaloj deci, pogotovo u manjim sredinama, u usvajanju zdravih stilova života.– istakla je Čobanu. Tom prilikom, Đere Laslu je uručena plaketa Opštine Senta za najboljeg sportistu 2012. godine koji je uz reči zahvalnosti pokrajinskoj sekretarki na poseti izrazio sigurnost u to da će pomoć Vlade AP Vojvodine u velikoj meri uticati na stvaranje novih, budućih šampiona u ovoj opštini. Nakon prijema u Gradskoj kući, delegacija sekretarijata je obišla teniske terene u Senti, kako bi se uverila u njihovo trenutno stanje.

(BILSV, 14. 02. 2013.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook