Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina bila pionir u definisanju sistemskih rešenja u sportu

NOVI SAD – Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta večeras je obeležio 60 godina rada i uspešnog trajanja. Čestitajući jubilej, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić je naglasila da je AP Vojvodina bila pionir u definisanju mnogih sistemskih rešenja u oblasti sporta, počev od osnivanja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, preko izrade prvih strategija razvoja, prvih kategorizacija, sistemskih kriterijuma za finansiranje sportskih saveza, pa do nagrađivanja sportista i njihovih trenera.

LSV

- U tom kontekstu i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta uvek je bio dom za sve sportiste, trenere i sportske radnike, bio je spona između teorije i prakse i naučno-istraživačkog rada i, u tom smislu, podrška Vladi Vojvodine - rekla je Marinika Tepić.

Zavod je počeo sa radom 1953. godine, kada je Savez sportova Vojvodine doneo odluku o osnivanju Sportskog instituta Vojvodine. Danas je to renomirana naučno-stručna ustanova u oblasti sporta, koja je bila laureat Majske nagrade - najvećeg priznanja Sportskog saveza Srbije.

(BILSV, 30.10.2013)



Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio klime policiji

NOVI SAD - Policijska uprava u Novom Sadu zaposlila je deset novih ljudi, što bi trebalo da doprinese smanjenju gužvi ispred šalter sala za vađenje ličnih dokumenata, rečeno je tokom današnje posete predsednik Skupštine grada Aleksandra Jovanovića Novosadskoj policiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook