Zmajeve dečje igre vratiti kod spomenika Zmaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Zmajeve dečje igre vratiti kod spomenika Zmaju

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Gradsku upravu za komunalne poslove da odobri Zmajevim dečjim igrama da jednu od bina postave pored spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju u istoimenoj ulici u centru Novog Sada.

Aleksandar Jovanović

Jovanović je, prilikom današnje posete ovoj ustanovi, kazao da su Zmajeve dečje igre najveći dečji festival u regionu i da je dugogodišnja tradicija da se deo programa održava kod spomenika velikom dečjem pesniku, u čiju se čast održava festival i po kojem je festival dobio ime.

– Neprimereno je da se programa festivala, koji se organizuje u čast Jovanu Jovanoviću Zmaju, ne održava i kod spomenika čuvenom pesniku. Zmajeve dečje igre su neraskidivo vezane sa pesnikom i normalno je da se održavaju kod ovog obeležja – izjavio je Jovanović. On je dodao da je molba rukovodstva Zmajevih dečjih igara da se deo programa ove godine održi  i pored spomenika čika Jovi Zmaju, te da ne vidi razlog zašto bi to bilo drugačije.

– Grad Novi Sad jedan je od generalnih pokrovitelja ove manifestacije i, kao takav, trebao bi da preduzme sve što je u njegovoj moći kako bi se organizatorima i učesnicima manifestacije obezbedio najadekvatniji prostor za održavanje iste, a to je prostor koji je i simbolizuje, odnosno prostor kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, gde se unazad nekoliko godina i održavao program ove manifestacije – navodi se u pismu predsednika Skupštine Gradskoj upravi za komunalne poslove. Jovanović je dalje istakao da su Zmajeve dečje igre od velikog značaja za Novi Sad i da "u velikoj meri doprinose kulturnom oplemenjivanju najmlađih sugrađana i sugrađanki".

– Insistiram da me u najkraćem roku i u pismenoj formi, obavestite zašto se pomenuti prostor više ne obezbeđuje za ovu priliku, s obzirom na to da Gradska uprava za komunalne poslove Grada Novog Sada, obavlja i poslove koji se odnose na korišćenje javnih površina – navodi se u pismu. Zmajeve dečje igre, 55. po redu, treba da se održe u Novom Sadu od 6. do 10 juna ove godine. Prvi festival je održan u junu 1958. godine, a osnovna ideja festivala je da okupi pisce, ilustratore, kritičare, izdavače, urednike i čitaoce književnosti za decu iz Srbije i šire, ali i da, kroz igru i pesmu, kreativne radionice, najmlađi pokažu svoje talente i interesovanja.

(BILSV, 03. 05. 2012.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook