Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje još uvek ne zna koliki je predviđeni budžet za 2013.godinu, ali se nada da će biti bar približan onima iz prethodnih godina i na osnovu ovih računica se radi lista prioriteta – rekao je prilikom posete opštini Srbobran potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

On je u ponedeljak, 3. decembra je posetio opštinu Srbobran, gde je sa čelnicima ove lokalne samouprave razgovarao o planovima i projektima za narednu godinu, koji se tiču kulture i javnog informisanja. Kao prioritete u svom daljem delovanju predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović i njegovi saradnici istakli su renoviranje i sređivanje Domova kulture u Srbobranu, koji je u dobrom stanju, ali ga treba delom renovirati, kao i Dom kulture u Turiji koji je u izuzetno lošem stanju. Ovaj objekat ne radi od 1998.godine, iako je jedan od najstarijih na ovom području, jer mu je krov propao, poda nema, a zidovi se obrušavaju, zato su ulaganja više nego neophodna. Grujić je rekao da će i ovaj projekat, kao i mnogi drugi vojvođanski projekti biti na listi prioriteta, jer se ovaj kulturni objekat u Turiji nalazi u kritičnoj fazi.

- Veoma je važno da čelnici jedne opštine, kao što je slučaj u Srbobranu, znaju šta i koliko treba uraditi bilo da je u pitanju kulturna manifestacija ili informisanje. Ovde deluje Radio Srbobran, kao najslušaniji dvojezični radio i nekoliko internet portala, a na teritoriji od 16.000 stanovnika ima devet kulturnih manifestacija koje privlače ljude sa svih strana. To je dokaz da se podizanjem kulturnog standarda građana podiže i nivo svesti i kultura uopšte - zaključio je Slaviša Grujić.


(BILSV, 05.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook