Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje još uvek ne zna koliki je predviđeni budžet za 2013.godinu, ali se nada da će biti bar približan onima iz prethodnih godina i na osnovu ovih računica se radi lista prioriteta – rekao je prilikom posete opštini Srbobran potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

On je u ponedeljak, 3. decembra je posetio opštinu Srbobran, gde je sa čelnicima ove lokalne samouprave razgovarao o planovima i projektima za narednu godinu, koji se tiču kulture i javnog informisanja. Kao prioritete u svom daljem delovanju predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović i njegovi saradnici istakli su renoviranje i sređivanje Domova kulture u Srbobranu, koji je u dobrom stanju, ali ga treba delom renovirati, kao i Dom kulture u Turiji koji je u izuzetno lošem stanju. Ovaj objekat ne radi od 1998.godine, iako je jedan od najstarijih na ovom području, jer mu je krov propao, poda nema, a zidovi se obrušavaju, zato su ulaganja više nego neophodna. Grujić je rekao da će i ovaj projekat, kao i mnogi drugi vojvođanski projekti biti na listi prioriteta, jer se ovaj kulturni objekat u Turiji nalazi u kritičnoj fazi.

- Veoma je važno da čelnici jedne opštine, kao što je slučaj u Srbobranu, znaju šta i koliko treba uraditi bilo da je u pitanju kulturna manifestacija ili informisanje. Ovde deluje Radio Srbobran, kao najslušaniji dvojezični radio i nekoliko internet portala, a na teritoriji od 16.000 stanovnika ima devet kulturnih manifestacija koje privlače ljude sa svih strana. To je dokaz da se podizanjem kulturnog standarda građana podiže i nivo svesti i kultura uopšte - zaključio je Slaviša Grujić.


(BILSV, 05.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook