Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Dom kulture u Turiji jedan je od prioriteta Vlade APV

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje još uvek ne zna koliki je predviđeni budžet za 2013.godinu, ali se nada da će biti bar približan onima iz prethodnih godina i na osnovu ovih računica se radi lista prioriteta – rekao je prilikom posete opštini Srbobran potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

On je u ponedeljak, 3. decembra je posetio opštinu Srbobran, gde je sa čelnicima ove lokalne samouprave razgovarao o planovima i projektima za narednu godinu, koji se tiču kulture i javnog informisanja. Kao prioritete u svom daljem delovanju predsednik opštine Srbobran Zoran Mladenović i njegovi saradnici istakli su renoviranje i sređivanje Domova kulture u Srbobranu, koji je u dobrom stanju, ali ga treba delom renovirati, kao i Dom kulture u Turiji koji je u izuzetno lošem stanju. Ovaj objekat ne radi od 1998.godine, iako je jedan od najstarijih na ovom području, jer mu je krov propao, poda nema, a zidovi se obrušavaju, zato su ulaganja više nego neophodna. Grujić je rekao da će i ovaj projekat, kao i mnogi drugi vojvođanski projekti biti na listi prioriteta, jer se ovaj kulturni objekat u Turiji nalazi u kritičnoj fazi.

- Veoma je važno da čelnici jedne opštine, kao što je slučaj u Srbobranu, znaju šta i koliko treba uraditi bilo da je u pitanju kulturna manifestacija ili informisanje. Ovde deluje Radio Srbobran, kao najslušaniji dvojezični radio i nekoliko internet portala, a na teritoriji od 16.000 stanovnika ima devet kulturnih manifestacija koje privlače ljude sa svih strana. To je dokaz da se podizanjem kulturnog standarda građana podiže i nivo svesti i kultura uopšte - zaključio je Slaviša Grujić.


(BILSV, 05.12.2012)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook