Država da sankcioniše ekstremiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Novi Sad, 23. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu.

LSV

Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.

Prošlost nas uči da je od ovakvih poruka do nasilnih akcija veoma kratak put.

Nažalost, reakcija državnih organa je prilikom ranijih sličnih incidenata izostala.

Tražimo da se odgovorni za ove incidente privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruke ekstremističkim organizacijama.

Nedelovanje nadležnih organa smatramo nedopustivim!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Događaji | Ponedeljak, 15. 07. 2013. | Komentara: 0

Za projekte prevencije nasilja 10 miliona dinara

NOVI SAD – Podsticaji pokrajine projektima za prevenciju nasilja i diskriminacije kao i aktivnostima najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, ozvaničeni su danas potpisivanjem ugovora u prostorijama Vlade Vojvodine.
Događaji | Nedelja, 14. 07. 2013. | Komentara: 0

Bez pune autonomije, Vojvodina će izgubiti sve što ima

SUBOTICA – Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas 23. godine od svog osnivanja svečanom sednicom Glavnog odbora LSV. Obraćajući se članovima GO predsednik LSV Nenad Čanak podneo izveštaj o stanju u društvu, sa akcentom na Vojvodinu čiji položaj je, prema njegovoj oceni - nedopustivo loš.
Izjave | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija najznačaniji potez Vlade Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar ocenio je u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a da je najznačajniji potez pokrajinske Vlade donošenje Deklaracije o zaštiti prava AP Vojvodine, ali da je pitanje zašto se odustalo od RBV i zašto se ne insistira na zakonu o finansiranju APV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook