Za projekte prevencije nasilja 10 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 15. 07. 2013. | Komentara: 0

Za projekte prevencije nasilja 10 miliona dinara

NOVI SAD – Podsticaji pokrajine projektima za prevenciju nasilja i diskriminacije kao i aktivnostima najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, ozvaničeni su danas potpisivanjem ugovora u prostorijama Vlade Vojvodine.

LSV

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu rekla je tom prilikom da je konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije namenjen prvenstveno mladima do 18 godina, "naročito za prevenciju vršnjačkog i elektronskog nasilja". Ona je istakla da joj je žao što se organizacije koje se bave pravima LGBT osoba nisu prijavile u većem broju na tom konkursu napominjući da je samo jedna takva organizacija podnela projekat na tu temu.

- Konkurs „Aktivan raspust" bio je usmeren na aktivnosti najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta. Namera je bila da obrazovne ustanove osmisle kreativne aktivnosti, sportske ili radioničarske, za mališane kako bi svoje slobodno vreme provodili u školskom dvorištu, a ne na ulici. Hoćemo da deca svoju školu prepoznaju kao svoj drugi dom – istakla je Čobanu i dodala da se nada da će biti obezbeđena sredstva za realizaciju ovog konkursa i tokom zimskog raspusta.

Na konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije bilo je prijavljeno 43 projekta a finansijska sredstva, od ukupno četiri miliona dinara, dodeljena su za njih 16 dok je preostalih šest miliona dato vaspitnoobrazovnim ustanovama čiji su projekti odobreni na konkursu "Aktivan raspust". Na taj konkurs se prijavilo 66 kandidata, od kojih je 40 vaspitno-obrazovnih ustanova dobilo sredstva za ostvarivanje projekata, pri čemu su prednost imali projekti u saradnji sa udruženjima građana.

(BILSV, 15.07.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook