Fašisti neće šetati Vojvodinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Novi Sad, 22. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada.

LSV

Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima.

LSV poziva državu, a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni fašistički talog sa vojvođanskih ulica. Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama.

Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći!   

 

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je za Dnevnik da su proteklu godinu definitivno obeležili pritisci na pokrajinsku većinu, koje on vidi kao pokušaje da se vlast u Vojvodini prekomponuje.
Događaji | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Da školski sport ne bude u senci klupskog sporta

SUBOTICA - Prva u nizu javih rasprava o izradi Nacrta strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini održana je juče u Subotici. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je da rasprave koje budu organizovane u narednom periodu treba da donesu dodatne sugestije, primedbe i mišljenja, kako bi nastala konačna verzija Strategije koja će biti predata Vladi AP Vojvodini.
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Za zapošljavanje u Kikindi izdvojeno 15 miliona dinara

KIKINDA – U budžetu opštine Kikinda za zapošljavanje je izdvojeno 15 miliona dinara. Od te sume pet miliona dinara biće udruženo sa sredstvima iz Republike, koja je kikindskoj opštini, na ime Lokalnog akcionog plana, odobrila 4,8 miliona dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook