Da školski sport ne bude u senci klupskog sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Da školski sport ne bude u senci klupskog sporta

SUBOTICA - Prva u nizu javih rasprava o izradi Nacrta strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini održana je juče u Subotici. Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je da rasprave koje budu organizovane u narednom periodu treba da donesu dodatne sugestije, primedbe i mišljenja, kako bi nastala konačna verzija Strategije koja će biti predata Vladi AP Vojvodini.

LSV

Kako je rekla, početkom sledeće školske godine bi počela i primena Strategije za školski sport na kojoj proteklih osam meseci radi radna grupa iskusnih stučnjaka koje je okupio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

- Analizom projekata, zahteva i potreba, detektovali smo da je školski sport vrlo zapostavljen i da se našao u senci onoga što zovemo klupskim i komercijalnim sportom. Zato smo hteli da napravimo distinkciju onoga što zapravo znači školski sport, da to nije klupski sport, nego da je to nastava fizičkog vaspitanja sa svim vannastavnim aktivnostima koje su vezane za nešto što je zakonom predviđeno i zato smo podigli pitanje školskog sporta na nivo javnog zdravlja. Školski sport treba da bude dostupan svima jednako, a krajnji cilj je da imamo radnosposobno stanovništvo, psihički i mentalno zdravu decu, a ne da rezultati testiranja u Pokrajinskom zavodu za sport budu poražavajuća, naročito srednjoškolskog uzrasta – rekla je Marinika Čobanu.

Od danas će svi predstavnici škola na zvaničnom sajtu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu moći da daju svoje sugestije u vezi sa izradom ove Strategije.

(BILSV, 09.05.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook