Fašisti neće šetati Vojvodinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Novi Sad, 22. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada.

LSV

Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima.

LSV poziva državu, a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni fašistički talog sa vojvođanskih ulica. Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama.

Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći!   

 

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook