Fizička različitost ne sme da nas ograničava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Fizička različitost ne sme da nas ograničava

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine Dušan Jakovljev i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, dr Zoltan Jegeš prisustvovali su uručenju nagrade Centra "Živeti zajedno" iz Novog Sada, koja je ustanovljena ove godine za osnovne škole u Vojvodini.

Dušan Jakovljev

Kako je obrazloženo, nagrada se dodeljuje osnovnoj školi koja je, tokom prethodne školske godine, uradila najviše na stvaranju uslova za nesmetano obrazovanje sve dece. Novosadska osnovna škola „Kosta Trifković" prva je dobila ovo priznanje. Govoreći o značaju inkluzije u obrazovnom sistemu, potpredsednik Jakovljev je naglasio da nagradu, koja se dodeljuje, posmatra u tri dela.

- Jedan je ono što su uradili ljudi u školi „Kosta Trifković" da svi učenici imaju podjednako komforne uslove za školske aktivnosti, drugi je da će, sve što je uradila ova škola biti stimulativno za ostale škole, a treći deo smo mi - Vlada Vojvodine, Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete - da uradimo više nego do sada, kako ne bi kao primer isticali nešto što je normalna i uobičajena pojava - istakao je Jakovljev.

(BILSV, 01. 10. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook