Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2023. | Komentara: 0

Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

Novi Sad, 26. januar 2023 - Bojan Kostreš, predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na poziv evropskog poslanika Valtera Flega(IDS/Renew), učestvuje u dvodnevnoj poseti evropskim institucijama. Cilj posete je približavanje Srbije Evropskoj uniji, kao i približavanje LSV-a evropskim liberalima. Tim povodom, susreo se i s predsednikom ALDE stranke(evropski liberali) Ilhanom Kyuchyukom.

LSV

- Posetom Evropskom parlamentu, izvestiocu liberala za Srbiju Klemenu Grošelju, kao i predsednici Delegacije za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU u Evropskom parlamentu Alessandri Moretti, LSV je jasno pokazao da je proevropska Srbija jedino što želimo ponuditi našim građanima. Mir i stabilnost, ali i budućnost Srbije su u našim rukama. Iz Brisela šaljemo jasno poruku, tražimo prihvatanje sveobuhvatnog sporazuma o rešavanju spornih pitanja između Srbije i Kosova. Želimo li istinski normalnu, progresivnu i evropsku Srbiju, ovo je jedini ispravan put - naglasio je Kostreš.

Flego je povodom susreta dodao:

- EU je jedini pravi izbor za Srbiju i njene građane. Novom Strategijom proširenja EU spremni smo dati novi zamah pregovorima sa Srbijom. Međutim, Srbija mora jasno uskladiti svoje spoljnopolitičke ciljeve s ciljevima EU, te rešiti pitanje Kosova. Unošenje bilateralnih problema u zajednicu 27 zemalja nikome više nije u cilju.

Flego i Kostreš složili su se da je ovaj trenutak preloman po pitanju ulaska Srbije u EU. 

- Mir i evropska perspektiva neophodni su za život građana. Srbija je danas četvrta najsiromašnija evropska država. Želimo li promene, celokupna proevropska opozicija mora skupiti hrabrost i jasno zahtevati progresivne promene - zaključio je Kostreš, a Flego dodao: 

- Jedino na taj način, još uvek možemo ostvariti evropski plan o ulasku Srbije u EU s novim sazivom Evropskog parlamenta i Komisije.

Sekretarijat za informisanje LSV
Saopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook