Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Novi Sad, 04. decembar 2018 - Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo. Potrebno je istaći i dobru međuinstitucionalna saradnju.

LSV

- Umrežene nevladine organizacije i institucije uvek daju najbolje rezultate, jer se žene uvek lakše obraćaju nevladinom sektoru nego institucijama, potvrđeno je u praksi. Kontinuirano se radi, ali i dalje moramo da radimo više na sprovođenju akcionih planova - istakla je između ostalog mr Maja Sedlarević.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook