Ligašice na sastanku predstavnica ženskih organizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Ligašice na sastanku predstavnica ženskih organizacija

NOVI SAD/BEOGRAD – Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Nataša Šuljagić Terbec i Slavica Đurović  prisustvovale su sastanku predstavnica ženskih organizacija političkih partija koji je proteklog vikenda održan u Beogradu.

LSV

One su učesnicama susreta predstavile sekciju Foruma žena LSV koja postoji od 1999. godine i upoznale ih sa istorijom, strukturom i načinom organizovanja ove sekcije Lige, a predstavile su i akcije koje FŽ sprovodi i u kojima učestvuje.

Šuljagić Terbec i Đurovićeva ističu da su prepoznale iste težnje i identične probleme sa kojima se suočavaju i druge učesnice, bez obzira na ideološke razlike svojih partija.

Sastanku, koji je organizovala Nevladina organizacija NDI, osim ligašica, prisustvovale su i predstavnice  ženskih organizacija koje deluju unutar Saveza vojvođanskih Mađara, Srpskog pokreta obnove, Socijaldemokratske partije Srbije, Pokreta za demokratsko delovanje I Socijaldemokratske unije iz više gradova širom Srbije.

(BILSV, 30.10. 2013)



Forum žena LSV | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike

Da bi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici zaista mogao da posluži u borbi protiv porodičnog nasilja, neophodno je prevashodno ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike. Isto tako, jako je važno voditi preciznu i trajnu kako policijsku, tako i evidenciju svih drugih nadležnih službi, što trenutno nije slučaj.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook