LSV pomaže trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

LSV pomaže trudnicama

NOVI SAD - List Press u današnjem broju objavljuje reagovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine na njihov tekst pod naslovom „LSV ne pomaže trudnice". U reagovanju Jasmine Nikčević, članice Foruma žena i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada, navodi se da je Liga u poslednjih nekoliko godina uradila mnogo za trudnice.

LSV Forum zena

- Prošle godine smo za sat vremena u centru grada sakupili hiljadu potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Iz Novog Sada je krenula ta inicijativa koja sada širom Vojvodine donosi rezultat - navela je Nikčevićeva. Dodala je da je nemoguće porediti slučajeve Novog Sada i Beograda kada je reč o besplatnom prevozu za trudnice.

- Trebalo bi da znate da grad Beograd sa 50 odsto subvencioniše gradski prevoz, a Novi Sad čak deset puta manje. GSP u našem gradu funkcioniše po tržišnim principima, od naplate karata. Bilo bi još bolje da se svi građani voze besplatno, ali samo ako grad može da nađe novac da to i omogući. Dakle, mi smo za to da se omogući ono što je realno - zaključuje Nikčevićeva.

(BILSV, 26. 11. 2011.)



Forum žena LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Oktobar je mesec borbe za zdravlje svake žene

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje nema efikasnih sistemskih rešenja da bi se obavili preventivni pregledi za žene, kojima bi se omogućila provera zdravlja na dostojanstven način i u prihvatljivim vremenskim rokovima.
Forum žena LSV | Petak, 13. 07. 2018. | Komentara: 0

Ubijena 21 žena, a ministar kaže da nam je položaj na zavidnom nivou

Na osnovu javnosti dostupnih podataka, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine traži da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je izjavio da je “Položaj žena u Republici Srbiji već  na zavidnom nivou”, pojasni na osnovu čega je on doneo takvu procenu, kada svi podaci ukazuju da je broj ubistava žena koja su počinili njihovi partneri ili srodnici u porastu i da to predstavlja poziv na hitnu reakciju nadležnih organa.
Forum žena LSV | Četvrtak, 19. 04. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević i Subić o Jelici Rajačić Čapaković

Povodom desetogodišnjice od smrti prve pokrajinske sekretarke za ravnopravnost polova i borkinje za institucionalizaciju rodne ravnopravnosti Jelice Rajačić Čapaković, juče je održan skup na kojem su njeni prijatelji i saradnici evocirali uspomene na nju. O danima provedenim sa Jelicom i zajedničkom radu pričale su i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV mr Maja Sedlarević i potpredsednica Foruma žena LSV Milena Popović Subić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook