LSV se bori za veću i glasniju ulogu žena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 12. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV se bori za veću i glasniju ulogu žena

ŽABALJ – Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj nastavio je akciju „Mi želimo da čujemo vas“ u kojoj građanke imaju priliku da postave pitanje ili iznesu svoja zapažanja.

LSV

Aktivisti i aktivistkinje žabaljskog Foruma žena su u nedelju, 10. marta bili na pijaci u Žablju, gde su razgovarali sa sugrađankama i delili im cveće i flajere. Putem anonimne ankete, građanke su svoja pitanja, probleme, želje i sugestije ubacivale u sanduče, a Forum žena će na jednom od narednih sednica razmatrati sve na šta su im sugrađanke ukazale.

U razgovoru sa sugrađankama, predsednica Radne grupe FŽ OO LSV Žabalj Miholjka Matić istakla je da se LSV bori za veću i glasniju ulogu žena, više prava i poštovanje potreba.

- Poruka sugrađankama je da glasaju za one koji su slušali potrebe žena i radili na rešavanju tih problema, tako da sve izabrane poslanice u Narodnoj skupštini nakon 16. marta budu predstavnice svih žena – istakla je Matićeva.

(BILSV, 12.03.2014)



Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo.
Forum žena LSV | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević: Zadatak svih nas je da stvorimo uslove kako bi žrtve imale poverenje u institucije

Šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama samo su prilika da se ukaže na sveprisutni problem rodno zasnovanog nasilja kome, nažalost, svedočimo svakodnevno, istakla je koordinatorka Ženske parlamentarne mreže mr Maja Sedlarević i dodala da se, ne samo u ovih šesnaest dana, nego svakog dana, mora pomoći, pokazati ženama koje trpe nasilje da nisu same, podržati svaku kojoj treba pomoć i svakoj omogućiti pravo na izbor.
Forum žena LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Da li je država sposobna da primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Pre početka obeležavanja „16 dana aktivizma protiv  nasilja nad ženama“, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministarku pravde koji su efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskim odnosima, budući da su podaci o femicidu višestruko veći u odnosu na prethodne godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook