Nasilje u porodici ne sme biti tabu tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici ne sme biti tabu tema

NOVI SAD - Forum žena gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je akciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Tom prilikom su kod TC "Merkator" deljeni su letci kojima se skreće pažnja na važnost ovog datuma, kao i na zabrinjavajuću činjenicu po kojoj je svaka treća žena u Srbiji doživela neki tip nasilja u porodici.

Forum zena LSV

- Cilj nam je da nizom uličnih akcija koje su u planu skrenemo pažnju na nasilje nad ženama i u porodici, koje ne smeju biti tabu teme. Da podignemo svest građanki i građana da, ukoliko znaju za kakvo nasilje, ne ćute, već da se obrate nadležnim organima, policiji i Centru za socijalni rad - kazala je predsednica Foruma žena GrO LSV Novi Sad Baršonj Golubović. Ona je dodala da i deca trpe nasilje u porodici i da je zbog toga veoma važno govoriti o tome, edukovati ih, kako ne bi preuzeli pogrešne modele ponašanja u budućnosti.

(BILSV, 26. 11. 2011.)



Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.
Forum žena LSV | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokloni za sugrađanke

SREMSKA MITROVICA – Omladinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zajedno sa Forumom žena u Sremskoj Mitrovici, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, prekjuče je sugrađankama podelio letke i poklone.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook