Nema govora o ravnopravnosti kad se diskriminišu trudnice!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 03. 2013. | Komentara: 0

Nema govora o ravnopravnosti kad se diskriminišu trudnice!

NOVI SAD, 07. mart - Nema govora o ravnopravnosti žena u Srbiji. Žene su u Srbiji i dalje diskriminisane na razne načine, a najčešće zbog trudnoće.

LSV

Ne sme postojati opravdanje za to da trudnice ne dobijaju punu platu za vreme trudničkog bolovanja.

Takođe, država mora naći načina da se obračuna sa poslodavcima koji žene prilikom zapošljavanja uslovljavaju obećanjem da neće rađati, ili otpuste ženu koja je ostala u drugom stanju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila prva stranka koja se pobunila kada je nekadašnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević umanjio plate ženama na trudničkom bolovanju na 65 odsto, a Forum žena LSV je pokrenuo širu akciju koja je u brojnim gradovima i opštinama širom AP Vojvodine tu nepravdu već ili ispravila, ili barem malo umanjila.

Forum žena LSV će nastaviti sa inicijativom da se svim trudnicama u Srbiji omogući puna plata, ali je i proširiti zahtevima da poslodavci koji diskriminišu trudnice budu drakonski kažnjeni, za primer.

Takođe, insistiraćemo i da se nezaposlenim porodiljama finansijski pomogne barem u minimalnom iznosu.

Ne pristajemo na to da je država u stanju da nađe milione evra za pomoć posrnulim fudbalskim klubovima, a nema novca za pomoć trudnicama, porodiljama i njihovim porodicama.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook