Nulta tolerancija za diskriminaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Nulta tolerancija za diskriminaciju

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležio je nizom uličnih akcija u više mesnih odbora Međunarodni dan žena, 8. mart. Tim povodom, predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić je istakla da razloga za slavlje nema, jer su očigledne razlike koje postoje.

LSV

Ona je napomenula da se LSV zalaže za nultu toleranciju prema bilo kom obliku diskriminacije, nasilja nad ženama i smanjenje razlika u oblasti rada.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje će osnaživati, podsticati i podržavati žene da se u što većem broju uključe u javni život jer je to put i način da iz dugogodišnje uloge pasivnih posmatrača uđemo u grupu akterki koje žele da svoje okruženje promene na bolje.

Najveći značaj 8. marta kao Međunarodnog dana žena jeste podsećanje na dugogodišnji put osvajanja sloboda i prava, koji je započet pre više od jednog veka, a traje i dalje. Da nije bilo tadašnjih demonstracija kojima su se radnice izborile za svoja radna i politička prava, ko zna šta bi bilo sa borbom za to da sve osobe, bez obzira na pol i/ili, recimo, stalež, imaju pravo i mogućnost da odlučuju, biraju i budu birani,  i/ili da budu isti u pravima, slobodama  i obavezama – zaključila je Ankica Dostanić.

(BILSV, 11.03.2014)



Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.
Forum žena LSV | Sreda, 24. 05. 2017. | Komentara: 0

Potrebna je puna primena Zakona u borbi sa nasiljem u porodici

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici
Forum žena LSV | Sreda, 08. 03. 2017. | Komentara: 0

Da imamo jednake mogućnosti

Obeležavanjem Međunarodnog dana žena, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine odaje počast ženama u borbi za ravnopravnost i jednakost, za pravo da odlučujemo o sebi i svom životu, da se školujemo, da imamo pravo glasa - da budemo birane i da biramo, da ne trpimo i tolerišemo nasilje, da odlučujemo o rađanju, u nameri da se odupremo povratku na nivo od pre 110 godina, već istrajemo u daljem unapređenju položaja žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook