Pomoć ligašica Udruženju Altruist

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 03. 02. 2016. | Komentara: 0

Pomoć ligašica Udruženju Altruist

ŽABALJ - Predsednica Foruma žena Opštinsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj, Miholjka Matić, posetila je sa najbližim saradnicama Udruženje građana „Altruist“ iz ovog mesta i uručila im plastifikator, što je i dogovoreno prilikom prethodne posete.

 
Matićeva ističe da ovo udruženje, koje iza sebe ima nekoliko godina uspešnog rada sa decom i omladinom sa posebnim potrebama, ima poseban značaj za sve građane i građanke Žablja.
 
- Apelujemo na predstavnike lokalne samouprave, privredne subjekte i sve ljude dobre volje da  pomognu ovom udruženju kako bi mogli da nastave sa radom, a Forum žena OO LSV Žabalj će i dalje, u okviru svojih mogućnosti, nastaviti da pruža pomoć i podrsku radu i opstanku  „Altruista“ – dodala je ona.
 
Predsednik ovog udruženja Anđelko Tomić, zahvalivši se na poklonu, naglasio je da je broj zainteresovanih korisnika velik, da je prostor koji koriste i dalje neuslovan i neadekvatan da bi mogao da primi sve zainteresovane.

(BILSV, 03.02.2016)



Forum žena LSV | Petak, 18. 01. 2019. | Komentara: 0

Predsednik Srbije glumi sudiju i dželata

Povodom poslednjih nastupa predsednika Republike Srbije u kom je medijima i javnosti najavio oštrije i duže kazne, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje o  poverenju Vladi, budući da Aleksandar Vučić očigledno glumi i sudiju i dželata, te nam ministarstva nisu ni potrebna.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Žrtve nasilja nisu dovoljno zaštićene novim Zakonom

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je ove godine pokazala koliko institucije koje su uključene u primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, nisu dovoljno spremne za njegovu potpunu primenu. Sudeći po naslovima u rubrikama crne hronike, a i po saopštenjima predsednice Saveta za suzbijanje nasilja u porodici, u ovoj godini ubijeno 23 žena i sedam muškaraca, zločini su najbrutalniji do sada, a podaci nisu obuhvatili celu godinu.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Šta je proklamovano, a šta ostvareno Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici

Na samom kraju kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena LSV je organizovao tribinu u okviru koje su postavljena pitanja i predložena rešenja na manjkavosti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook