Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi" saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

Osim predstavnika i predstavnica sindikata, seminar su pohađale članice Foruma žena Lige socijaldemokrata, aktivno učestvujući u diskusijama koje su se odvijale. Osim teme o lobiranju u oblasti rodne ravnopravnosti, vreme diskusije je iskorišćeno za navođenje primera zemalja u regionu, jer su polaznice i polaznici došli iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. O praksi Evropske ženske lobi grupe i regionalne lobi grupe za mir, sigurnost i pravednost u Jugoistočnoj Evropi govorilo se kroz primere u praksi. Na nacionalnom nivou, predstavnice i predstavnici Crne Gore su govorili o merama afirmativne akcije u postupku usvajanja izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, dok su učesnici iz Republike Srpske govorili o zastupljenosti žena na mestima odlučivanja. Umesto zaključka, došlo se do saglasnosti da su u svom aktivizmu, predstavnici i predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine, zahvaljujući podršci i poštujući interese sugrađana i sugrađanki koji su ih birali na različitim nivoima, postigli veliki uspeh u insistiranju na inicijativi "Puna plata za trudnice", ali i zalaganjem narodnih poslanica LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije za usvajanje amandmana na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

(BILSV, 07.07.2011.)
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook