Šidske ligašice obeležile Dan žena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 08. 03. 2015. | Komentara: 0

Šidske ligašice obeležile Dan žena

ŠID - Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid juče je simbolično obeležio Dan žena. U letku, koji je deljen sugrađanima, LSV traži da radno vreme žena bude prilagođeno njihovim obavezama i potrebama, da žene za svoj rad budu jednako vrednovane i plaćene kao muškarci.

LSV

Takođe, traži se i da nadoknada za porodiljsko odsustvo stiže na vreme, da drugi ne odlučuju umesto njih i za njih, nego da se njihov glas čuje i uvaži, da same odlučuju o svom zdravlju, obrazovanju, karijeri i životu i da kreiraju politiku, stvaraju nove šanse i imaju jednake mogućnosti.

(BILSV, 08. 03. 2015)



Forum žena LSV | Petak, 18. 01. 2019. | Komentara: 0

Predsednik Srbije glumi sudiju i dželata

Povodom poslednjih nastupa predsednika Republike Srbije u kom je medijima i javnosti najavio oštrije i duže kazne, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje o  poverenju Vladi, budući da Aleksandar Vučić očigledno glumi i sudiju i dželata, te nam ministarstva nisu ni potrebna.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Žrtve nasilja nisu dovoljno zaštićene novim Zakonom

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je ove godine pokazala koliko institucije koje su uključene u primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, nisu dovoljno spremne za njegovu potpunu primenu. Sudeći po naslovima u rubrikama crne hronike, a i po saopštenjima predsednice Saveta za suzbijanje nasilja u porodici, u ovoj godini ubijeno 23 žena i sedam muškaraca, zločini su najbrutalniji do sada, a podaci nisu obuhvatili celu godinu.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Šta je proklamovano, a šta ostvareno Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici

Na samom kraju kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena LSV je organizovao tribinu u okviru koje su postavljena pitanja i predložena rešenja na manjkavosti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook