Stvorimo jednake uslove za sve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2013. | Komentara: 0

Stvorimo jednake uslove za sve

SOMBOR - Forum žena GrO LSV Sombor ukazalo je danas na loš položaj žena u Srbiji.

LSV

- Danas se održavanje trudnoće smatra bolešću, rad žene manje je vrednovan od rada muškarca, najveća nezaposlenost je među ženama i žena je ucenjena i obespravljena od strane poslodavca za ostvarivanje svojih materinskih prava - ocenjeno je u današnjem saopštenju FŽ LSV Sombor.

Ističe se da se Forum žena Lige od svog osnivanja bori za ravnopravnost i jednakost među ljudima, da se ženin glas čuje ne samo u porodici, već u politici i društvu.

- Borimo se da svaka žena bude zaštićena od samovolje poslodavca, da nadoknada za sve žene tokom održavanja trudnoće bude u visini pune plate i, iznad svega, da stvorimo jednake mogućnosti za sve - zaključuje se u saopštenju somborskih ligašica.

(BILSV, 08.03.2013)



Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati. Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook