Trgovina ljudima se tiče svih nas

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 12. 12. 2013. | Komentara: 0

Trgovina ljudima se tiče svih nas

SOMBOR – Forum žena Gradske organizacije LSV Sombor u okviru „16 dana ženskog aktivizma”, organizovao je tribinu pod nazivom “Trgovina ljudima - zato što se tiče svih nas”, s ciljem da se skrene pažnja javnosti na problem trgovine ljudima i teškog kršenja ljudskih prava.

LSV

Ona je održana u ponedeljak u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru, a zainteresovanima su se obratile članice beogradske nevladine organizacije „Atina” Marijana Savić i Jelena Hrnjak, Razgovor sa aktivistkinjama, koje su podelile svoja teška i potresna iskustva iz rada sa žrtvama trgovine ljudima, najčešće zbog radne i seksualne eksploatacije, trajao je gotovo dva sata. One su istakle zadovoljstvo zbog interesovanja jedne političke organizacije za ovu temu, ali i dodale da krivično delo trgovine ljudima nije u dovoljnoj meri prepoznato kao takvo u zakonodavstvu.

- Često se dešava da žrtve iz tih razloga ne budu u sistemu podrške i zaštite. Sudski procesi dugo traju i kazne su minimalne, a najčešće su počinioci dela, tzv. trafikeri, ljudi bliski žrtvi, bilo rodbina, partneri ili prijatelji – ukazano je na tribini. Budući da se broj žrtava trgovine ljudima povećava, te da su žrtve, uglavnom, deca i žene iz siromašnih porodica i slabijeg obrazovanja, a takvih je sve više u našem društvu, Forum žena LSV će se zalagati za sistemsko rešavanje ovog problema, u vidu prevencije, pomoći žrtvama i kažnjavanje počinilaca.

(BILSV, 12. 12. 2013)



Forum žena LSV | Nedelja, 05. 02. 2017. | Komentara: 0

Broj obolelih od raka sve veći, a lekara sve manje

Forum  žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je broj obolelih  od malignih bolesti u porastu u Srbiji. Obeležavanjem Svetskog dana borbe protiv raka ukazujemo da prevencija predstavlja najefikasniji pristup u smanjenju i kontroli malignih bolesti.
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

Pored intenzivnijeg zapošljavanja, jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom predstavlja pristupačnost svim javnim objektima. U vezi sa tim, Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja najavu borbe protiv bahatog parkiranja u gradu, koja bi trebalo da olakša kretanje osoba sa invaliditetom, majki sa decom i biciklista.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook