Žene moraju biti jednako vrednovane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene moraju biti jednako vrednovane

VRŠAC – Članice Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac juče su, povodom Međunarodnog dana žena, na štandu u centru grada sugrađankama delile cvetove, njihovih ruku delo, i na taj način im čestitale praznik.

LSV

Takođe, ligašice su podsetile da se još 1911. godine više od milon žena i muškaraca izborilo za prava žena, ne samo za pravo glasa, nego i za omogućavanje prava na rad, profesionalno usavršavanje i ukidanje polne diskriminacije.
– Nažalost, i 100 godina kasnije, svedoci smo da u našoj, ali i drugim zemljama postoji diskriminacija – istaknuto je tom prilikom. Ligašice su poručile da traže da radno vreme bude prilagođeno njihovim obavezama i potrebama, da za svoj rad žene budu jednako vrednovane i plaćene kao i muškarci, da nadoknada za porodiljsko odsustvo uvek stiže na vreme, da se glas žena čuje i uvaži, da same odlučuju o svom zdravlju, obrazovanju, karijeri i životu i da žene imaju jednake mogućnosti kao i muškarci. Nakon akcije u gradu, druženje je nastavljeno u stranačkim prostorijama.

(BILSV, 07. 03. 2015)



Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.
Forum žena LSV | Sreda, 24. 05. 2017. | Komentara: 0

Potrebna je puna primena Zakona u borbi sa nasiljem u porodici

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici
Forum žena LSV | Sreda, 08. 03. 2017. | Komentara: 0

Da imamo jednake mogućnosti

Obeležavanjem Međunarodnog dana žena, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine odaje počast ženama u borbi za ravnopravnost i jednakost, za pravo da odlučujemo o sebi i svom životu, da se školujemo, da imamo pravo glasa - da budemo birane i da biramo, da ne trpimo i tolerišemo nasilje, da odlučujemo o rađanju, u nameri da se odupremo povratku na nivo od pre 110 godina, već istrajemo u daljem unapređenju položaja žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook