Gde je diplomirao Tomislav Nikolić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Gde je diplomirao Tomislav Nikolić?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podnela je danas zahtev na jednom od privatnih novosadskih fakulteta da joj se odobri uvid u kompletan studentski dosije Tomislava Nikolića, koji je, prema zvaničnim podacima iz njegove biografije objavljenim na sajtu SNS, na tom fakultetu diplomirao.



Jerkova je rekla da je od izuzetnog značaja da građani Srbije shvate na koji način se Nikolić obrazovao, s obzirom na to da su apsolutno nejasne okolnosti pod kojima se školovao, završio fakultet i masterirao.

– To je važno zbog toga što se radi o čoveku koji je kandidat za predsednika Republike, koji se bavi javnim poslom i koji za svoju izgovorenu reč mora odgovarati – rekla je Jerkova. Dodala je da na fakultetu tvrde da je Nikolić tu samo odbranio master rad, iako se na sajtu SNS navodi da je on tu i diplomirao, zbog čega se istina mora utvrditi.

– Rečeno nam je da će nam u nekoliko narednih dana biti data povratna informacija o tome da li možemo dobiti uvid u njegov dosije. Ukoliko ne budemo bili u mogućnosti, to je očigledno veliki udarac za javnost i građane Srbije i to je nešto na čemu ćemo morati insistirati – zaključila je Jerkova.  

(BILSV, 24. 04. 2012.)



Iz medija | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Skupština AP Vojvodine gubi političku inicijativu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je skandalozno otkazivanje skupštinske sednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o zakonu o javnoj svojini pokazatelj da aktuelni saziv Skupštine AP Vojvodine gubi političku inicijativu baš u periodu kad se otvaraju ključne teme za funkcionisanje pokrajinske autonomije.
Iz medija | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini predstavništvo u Briselu sledeće nedelje

BEOGRAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević govorila je za list Danas, u rubrici „Juče, danas, sutra" o svojim i aktivnostima vojvođanskog parlamenta u prethodnom i narednom periodu. Između ostalog, istakla je da će naredne nedelje u Briselu prisustvovati otvaranju predstavništva Vojvodine
Odbori LSV | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Korak ka decentralizaciji sporta

ZRENJANIN - Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina (SSGZ) i član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin Srđan Bogaroški, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare osvrnuo se na rad ove sportske ustanove u prethodnom periodu, i pohvalio izmeštanje sportskih događaja, iz velikih centara, u manje sredine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook