Korak ka decentralizaciji sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Korak ka decentralizaciji sporta

ZRENJANIN - Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina (SSGZ) i član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin Srđan Bogaroški, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare osvrnuo se na rad ove sportske ustanove u prethodnom periodu, i pohvalio izmeštanje sportskih događaja, iz velikih centara, u manje sredine.

Zoran Bogaroški

-U Zrenjaninu je ove godine organizovano sedam međunarodnih takmičenja, a sam grad pokazao se kao odličan domaćin, sa dobrim organizacionim kapacitetima. Kod nas su održane i završnice nekoliko državnih prvenstava u raznim sportovima i za različite uzrasne kategorije - podsetio je Srđan Bogaroški. On je dodao da je SSGZ do sada organzovao i predstavljanje novog Zakona o sportu za članice saveza, kako bi im bila olakšana njegova primena.

- Sportski savez je prošle nedelje potpisao sporazum sa Ministarstvom omladine i sporta u vezi sa opremanjem sportskih terena i sala, sa naglaskom na naseljena mesta, kako bi stanovnicima koji ne žive u gradu približili sport i omogućili bavljenje različitim sportskim aktivnostima - rekao je on. Bogaroški je, u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine, ovom prilikom čestitao odbojkašicama Srbije osvojenu titulu šampionki Evrope, posebno Zrenjaninkama Jovani Brakočević, Maji Ognjenović i Brižitki Molnar. On je pohvalio i grad Zrenjanin kao suorganizatora ovog prvenstva, jer se nekoliko utakmica igralo u „Kristalnoj dvorani", čime je, kako je istakao, dat veliki doprinos decentralizaciji sporta. U prilog tome ide i usvojeni Zakon o vraćanju imovine, kojim će lokalnim samoupravama, a samim tim i sportistima, biti vraćeni na upravljanje i sportski objekti.

(BILSV, 04.10.2011.)

 
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook