Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 22. 05. 2018. | Komentara: 0

Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

Novi Sad, 22. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma je zabrinuta zbog skoka cena goriva u Srbiji. 

Kao što je poznato, od početka godine je litra dizel goriva porasla za 8,36 dinara, a benzina za 6,16 dinara. Ovo poskupljenje je još jedna atak na osiromašene kućne budžete građana naše zemlje.

LSV

Trend poskupljenja dizela u velikoj meri ugrožava egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, koji se svakodnevno suočavaju sa novim nametima države.

Nažalost, naše vlasti ne pokazuju prevelik interes za zaštitu interesa običnih građana, pa već godinama postoji praksa „pumpanja“ maloprodajnih cena goriva akcizama, koje uz naknadu za formiranje obaveznih rezervi, markiranje goriva, monitoring kvaliteta i PDV čine 55 odsto cene goriva.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje i na loš odnos većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije prema državi u kojoj posluje. 

Ruski Gasprom privilegovan je po pitanju plaćanje rudne/naftne rente u našoj zemlji, te po međudržavnom sporazumu ne plaća zakonom regulisanih 7%, nego 3%. Rudna/naftna u Rusiji iznosi i preko 20%, a u većini zemalja Evrope je između 10% i 15%.

LSV poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što hitnijem roku preduzme korake koji će za cilj imati stabilizaciju cene goriva na tržištu i približavanje cenama u zemljama Evropske unije.

Građani Srbije i Vojvodine su već uveliko osiromašili da bi plaćali jednu od najviših cena goriva na evropskom kontinentu!

Tražimo i od rukovodstva Naftne industrije Srbije da konkretnim potezima pokažu privrženost interesima građana zemlje u kojoj rade.
 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na gradskom stadionu

NOVI SAD - Prvi, od četiri buduća reflektora stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, montiran je danas ispred istočne tribine gradskog stadiona. Kako je najavljeno prilikom obilaska današnje montaže, u narednom periodu postaviće se i ostala tri reflektora čime će stadion "Karađorđe" ispuniti sve uslove za održavanje sportskih takmičenja i utakmica u noćnim terminima.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook