Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Subota, 09. 12. 2017. | Komentara: 0

Devet godina kršenja Ustava

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je juče da republičke vlade devet godina krše Ustav čime dovode u pitanje iskrenost namere za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.
Govori | Sreda, 15. 11. 2017. | Komentara: 0

Šta je sa merama za otklanjanje posledica suše?

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović postavio je danas pitanje Pokrajinskoj vladi i sekretaru za poljoprivredu da li su se i gde realizovale mere za otklanjanje posledica izazvane sušom, a koje je pokrajinskom parlamentu predstavio na predhodnom zasedanju resorni pokrajinski sekretar. Šućurović je podsetio i šta je poslanička grupa LSV uradila kako bi se pomoglo poljoprivrednicima, zaključivši da je vrlo verovatno da se o istim u pokrajinskom parlamentu ne bi ni razgovaralo da baš oni nisu predložili niz mera.
Govori | Sreda, 15. 11. 2017. | Komentara: 0

Ristić: Južni Banat bez projekata, iako je najsiromašniji deo Vojvodine

Bela Crkva je 2008. godine dobila 180 miliona dinara, godinu dana kasnije 110, a ove godine samo 20 miliona dinara, ukazala je poslanica LSV u pokrajinskoj skupštini Sandra Ristić na današnjoj sednici na kojoj se razmatrao devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2017. godinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook