Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Potrebne milijarde evra za izgradnju kanalizacije i prečistača

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je na
današnjoj sednici republičkog parlamenta da je Srbija jedina država koja u zaštitu životne sredine ulaže manje od 0,4 odsto BDP. Istovremeno, kako je upozorila, njeno stanovništvo troši oko 420 litara vode dnevno, što je dvostruko više nego u pojedinim zemljama Evropske unije.
Govori | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Vojvodini ni kontrolna uloga u IPARD programima

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ukazala je danas da su poljoprivrednici u Srbiji, verujući prethodnoj ministarki poljoprivrede, izgubili godinu i po dana čekajući na Ministarstvo poljoprivrede i zakonska rešenja da bi koristili IPARD programe. Ona je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o setu zakona iz oblasti poljoprivrede, upitala ministra kako da mu posle svega toga paori veruju. Tokom načelna rasprave o izmenama i dopunnama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakona o vodama ona je najavila i više amandmana poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine kojima ova poslanička grupa želi da poboljša zakonska rešenja.
Govori | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Dati novac mladima umesto za crkvu i predsednika republike

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić ponovila je danas da LSV neće moći da podrži Predlog budžeta za 2017. godinu. Ona je na završetku načelne rasprave o budžetu 2017. godine istakla da će poslanici LSV pokušati da kroz amandmane i konstruktivnim predlozima ovaj dokument bude bolji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook