Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Ponedeljak, 05. 12. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina protivustavno svedena na oblik lokalne samouprave

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati ovakav Predlog budžeta za 2017. jer on nije u skladu sa Ustavom Srbije, ali i zbog toga što je Autonomna pokrajina Vojvodina u tom dokumentu svedena samo na jedan oblik lokalne samouprave što je, takođe, protivustavno.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Podrška dodeli godišnjih priznanja u oblasti sporta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja donošenje Predlog pokrajinske skupštinske odluke o dodeli godišnjeg priznanja u oblasti sporta i glasaće za nju, izjavio je danas pokrajinski poslanik LSV mr Dejan Čapo. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine istakao da je ovakva odluka pozitivan korak, imajući u vidu da ona podrazumeva i dodelu priznanja najboljim sportistkinjama i sportistima sa invaliditetom.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Ni u drugom rebalansu nema Vojvođanske akademije

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da se ni u drugom rebalansu budžeta AP Vojvodine nisu našla sredstva za Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture. On je istakao da je to isključivo politička odluka zasnovana na pretpostavci kako će Ustavni sud odlučiti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook