Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Šta je sa zakonom o platama zaposlenih u lokalnim samoupravama?

Poslanici i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće Predlog pokrajinske skupštinske odluke o bližem uređivanju načela za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mesta, kazao je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović. Ipak, on je zatražio informaciju kada će biti donet Zakon o uređivanju plata ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, ističući da je odluka o kojoj su danas diskutovali poslanici vojvođanske skupštine usamljena bez tog zakona čiji nacrt postoji.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV ne podržava rebalans i zaduživanje Vojvodine

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici i poslanice LSV neće podržati izveštaje o rebalansu pokrajinskog budžeta i odluku o zaduživanju. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine istakao da poslanička grupa LSV ima rezerve prema predloženim izveštajima o Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2016. godinu i o Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o zaduživanju radi refinansiranja dela javnog duga AP Vojvodine.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV ne učestvuje u izboru pokrajinskog ombudsmana

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da poslanici i poslanice LSV neće učestvovati u glasanju o izboru Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana jer Liga nije konsultovana o ovom kadrovskom rešenju. Ona je tokom skupštinske rasprave o izboru novog pokrajinskog ombudsmana navela da nije dobro što predlagač ovog kadrovskog rešenja nije konsultovao sve poslaničke grupe, odnosno i predstavnike opozicionih stranaka, jer bi rezultat bio bitno drugačiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook